Kan vi bromsa främlingsfientligheten i Europa?

Det är sannerligen inte med någon glädje som jag läser om valet i Tyskland och här hemma uttrycks oro för hur det ska gå i Sverige när det är dags för val igen. Tyvärr så går det nog inte att stoppa sådana här strömningar i den omfattning som man önskade, men det måste väl ändå gå att göra någonting? SD har tappat, om än lite, och jag hoppas att de tappar mer framöver. Hur de skulle agera om de fick mer makt vet ju ingen med säkerhet, men med de rötter som de har så finns anledning att vara orolig.

När andra riksdagspartier för diskussioner om sådant som av en del inte anses korrekt så blir de lätt anklagade för att ha blivit bruna eller att vara populistiska. Det kan handla om att vi måste begränsa tillströmningen av flyktingar, eller handla om brottslighet. Hederskultur är en annan sak som en del inte alls vill accaptera att den finns, utan hellre talar om män i största allmänhet.

Vi är olika beroende på vår bakgrund och innan vi erkänner det och gör något åt de problem som finns så kommer motsättningarna att fortsätta eskalera. Jag drog verkligen efter andan när jag lyssnade till läraren som på TV berättade hur synisk han hade blivit efter att ha jobbat med invandrarelever och det förakt som vissa av dem och deras föräldrar hade visat svenska lärare med flera. Vill vi att fler ska bli så, ja, nästan hatiska? Jag vill det inte, men ska vi förhindra det så måste vi våga prata om det som sker. Sedan så tar vi tag i problemen och vi kämpar på tills vi har löst dem.

Ni som förfasar er när de etablerade partierna äntligen vågar prata om dessa viktiga frågor, sådana som borde ha lösts för decennier sedan: vilket är bäst, att SD får mer makt och inflytande eller att de andra partierna hanterar frågorna? Vi har ett val här, för vi kan fortsätta blunda och då är i alla fall jag rädd för vart vi kommer att hamna. Vi måste se till så att inte motsättningarna blir ännu större, både för vår egen skull och för dem som kommer hit.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s